top of page
CykelSkraldespandNat2GULIG_edited.jpg

Skidt på Styret

Kunde: Københavns Kommune
I samarbejde med Karen Sahl Jeppesen


YCCA 2024 shortlistet

Case:

Der er de seneste år blevet fjernet 840 skraldespande i Københavns Kommune, grundet manglende ressourcer. Dette har forårsaget, at der på visse strækninger i København bliver smidt en del skrald på gaden eller i folks cykelkurve. Derfor har Københavns Kommune implementeret en enkel, men effektiv løsning: en skraldespand til din cykelkurv. Skraldespanden skal være med til at holde Københavns gader rene, nu hvor regeringen ikke har prioriteret ressourcer nok til området. Skraldespanden er lavet efter samme design som de øvrige skraldespande i Københavns Kommune, og er selvlysende i mørke, så de er letgenkendelige.

Det anslås at der er mere end 670.000 cykler i Københavns Kommune. Omtrent 40% af disse cykler har en kurv monteret på enten styr eller baghjul. Dette betyder at der er potentiale for mere end 250.000 mobile skraldekurve, placeret udover alle strejkninger i København, som ikke vil koste en rød reje driftsomkostninger, da cykelejerne vil agere skraldemænd for deres egen skraldekurv.

Skraldespanden lukkes ved hjælp af en kliklås, så den nemt påføres og aftages.

Stroppen er lavet i elastisk materiale så skraldespanden kan tilpasses cykelkurve af alle størrelser, mens den stadig holder godt fast på skraldeposen.

Skraldespanden er selvlysende i mørke, så selv folk i nattelivet bemærker den.

Elastikken, samt poser, afhentes gratis på alle genbrugsstationer og udvalgte biblioteker.

Det er tilladt at smide fyldte skraldeposer, fra cykelskraldekurven, i de store overdækkede skraldespande, der er placeret på centrale lokationer rundt omkring i byen.

Skraldeposerne er lavet af bionedbrydeligt materiale, så de ikke foruerener, hvis de ved en fejl skulle ende på jorden.

bottom of page